Répa,retek,mogyoró

Két kicsi lányom van.Róluk fogok leginkább írni és a velük kapcsolatos dolgokról.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • erus83: valaki nem tudná nekem elküldeni 1982es (már utánanéztem :) ) kiadású könyv hátsó oldalát bescanne... (2010.04.10. 17:56) Mondókák,dalok
  • pavelancsika: Mivel januártól sem indult újra a blogod így BUÉK itt utólag! Várunk vissza titeket. (2009.01.07. 11:07)
  • pavelancsika: az még 2 nap! :D (2008.11.04. 07:47) Hét eleje
  • Szkokán fiúk: Sajnálom,hogy nem sikerült megegyezni a bankban.:( Hiányozni fogtok... Szkokán fiúk (2008.11.02. 10:56)
  • Szkokán fiúk: De jó,hogy sikerült egyszerre aludniuk a lányoknak!:) Hmm,de szeretjük az avar illatát...:) Szkoká... (2008.11.02. 10:51) Hinta

Címkék

allergia (4) álom (3) alvás (14) aranyos (18) barátság (15) betegség (20) busz (3) család (7) csúszda (3) dac (4) dalok (4) dédi (5) diéta (1) ebéd (7) egészség (6) érdekesség (1) étel (3) ételek (1) evés (15) félelem (1) félelmek (6) festés (5) fogzás (1) gyerekek (11) gyógyszer (5) hit (1) internet (2) játék (19) játékok (8) játszótér (17) kapcsolat (7) képek (8) kirándulás (1) kórház (6) kutyák (2) lányok (28) megható (1) meleg (4) mese (20) mesék (5) mondokák (1) mondókák (6) mozgás (16) munka (2) nagyszülők (13) orvos (20) óvoda (13) pelenka (5) piac (1) pihi (5) pöttyek (5) rajz (2) reklám (2) rendszer (6) sapka (4) séta (17) sport (1) süti (2) szobor (6) szoptatás (3) születés (3) szuri (3) tánc (11) tanulás (1) tanulság (1) testvérek (4) tisztaság (9) újdonság (11) ünnep (13) unoka (9) vallás (1) védőnő (7) videó (12) videók (5) Címkefelhő

Linkblog

Tej-,tojásmentes desszertek

2010.03.08. 19:26 - N.Hajni

Címkék: evés süti allergia

Kakaós csiga:

  • 1kg liszt
  • 2cs szárított élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 0,5l langyos víz
  • 20dkg liga margarin
  • 1mk só

A lisztet,cukrot,sót és szárított élesztőt összekeverjük.A margarint megolvasztjuk,összekeverjük a liszttel,hozzáöntjük a vizet és alaposan összegyúrjuk,dagasztjuk.Meleg helyen 1 órát kelesztjük.A megkelt tésztát kétfelé vesszük.Az egyikből kb 35-40cm-es lapot nyújtunk.A tésztát olvasztott margarinnal megkenjük,a cukrozott kakaóporral megszórjuk,majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük.Ezután szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük.180fokon 30 percig sütjük kb.

A tészta másik feléből fonott kalácsot is készíthetünk mazsolával vagy kakaóval ízesítve.

Mézeskalács

  • 1kg liszt
  • 20dkg liga margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3dl növényi tejszín
  • 3dl méz
  • 2 ek szódabicarbóna
  • 1cs sütőpor
  • 1cs mézes sütemény fűszerkeverék

A margarint elkeverjük a cukorral és a langyosított mézzel.Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a fűszerkeveréket.A szódabicarbónát és a sütőport alaposan összekeverjük,majd kis adagokban hozzáadjuk a mézes keverékhez.Jó alaposan összegyúrjuk.A tésztát egy éjszakán át pihentetjük.Másnap lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.Díszíthetjük  dióval,mogyoróval stb.200 fokon 5-8 percig sütjük.

Almás pite:

  • 60dkg liszt
  • csipet só
  • 20dkg cukor(mézzel is helyettesíthető)
  • 30dkg liga margarin
  • kb 1,5 dl víz
  • töltelékbe 2,5kg alma,1tk fahéj,ízlés szerint cukrozzuk

A lisztet elkeverjük a sóval és a cukorral.Hozzáadjuk a margarint és elmorzsoljuk a lisztben.Végül lassan hozzáadjuk a vizet.Összegyúrjuk és két gombócot formálunk belőle.Fél órára pihentetjük.Közben lereszeljük az almát.A levét kinyomkodjuk és hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot.A tésztagombóc egyik felét kinyújtjuk és zsírozott,lisztezett tepsibe helyezzük.Rátesszük az almát egyenletesen.Majd a tészta másik felét is kinyújtva befedjük az almás réteget.Tetejét villával megszúrkáljuk és 180fokos sütőben kb fél óráig sütjük.

Zserbó:

  • 35dkg liszt
  • 5dkg cukor
  • 20dkg margarin vagy 15dkg zsír
  • 1dl víz
  • 1dkg élesztő
  • csipet sütőpor,csipet,só
  • töltelék:12dkg darált dió,12dkg cukor,20dkg lekvár
  • máz:10dkg cukorból,3dkg kakaóporból és 3dkg margarinból készült csokimáz

Az élesztőt langyos,cukros vízben felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáöntjük a megkelt élesztőt,a cukrot,a sót,a csipet sütőport és a sót.Jól összedolgozzuk.3 golyót formálunk belőle.Mind a hármat egyformára kinyújtjuk.Az első lapot megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a cukrozott dió felével,majd a második lapot szintén megkenjük lekvárral és a maradék diót rászórjuk.A harmadik lap az egészet elfedi.Megszúrkáljuk a tetejét villával ésközepes lángon sütjük.Ha készresült,akkor a sütemény aljának kell felülre kerülnie,mert erre kerül a csokimáz.

Palacsinta:

  • 25dkg liszt
  • 3,5dl víz
  • 2dl szóda(ásványvíz)
  • 1mk só,1tk cukor

A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a vizet.alaposan,csomómentesen elkeverjük.Végül belekeverjük a szódavizet.20 percet pihentetjük,majd serpenyőben kisütjük.

 

Hókifli:

  • 6ek víz
  • 30dkg liszt
  • 25dkg liga
  • 2ek ecet
  • 20dkg porcukor,2cs vanilliás cukor
  • lekvár(dió,mák)

A lisztet,a ligát , az ecetetés a vizet dolgozzuk össze egy tálban,majd egy órát pihentetjük a hűtőben.Ezután kinyújtjuk és 3-4cm átmérőjű köröket szaggatunk,amitmekenünk lekvárral,vagy dióval,mákkal.A széleit összenyomkodjuk.Alacsony lángon sütjük,még forrón megszórjuk vanilliás porcukorral.

Folyt. köv.A következő bejegyzésnél

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reparetekmogyorohu.blog.hu/api/trackback/id/tr641822039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása