Nagyon eltérő,hogy ki mit ad már ebben a korban.Sokan már adnak tejtermékeket,lisztes,tojásos dolgokat.Sőt van aki már teljesen felnőtt ételeket ad ilyen korú gyermekének.Én úgy gondolom,hogy a tejtermékekkel érdemes kivárni az 1 éves kort,úgyszintén a tojásos,lisztes ételekkel.Tojásból a sárgáját már eheti,de a fehérjét még nem.
Zöldbab főzelék:Pici olajon megdinsztelünk egy kis vöröshagymát,ha már üveges,akkor átforgatjuk egy kicsit a zöldbabot is benne.Felöntjük vízzel és hozzátesszük a krumplit.Puhára főzzük.pici só,cukor,pár csepp ecet és pirospaprika az ízesítő.
Rebarbara főzelék:A megtisztított rebarbarát 1-2 cm-es db-okra vágjuk.A burgonyát kockákra.A kettőt összefőzzük jó puhára.Cukrot,vagy mézet tehetünk bele,meg egy csipet sót is.Alap állapotban savanykás főzelék,nem minden gyerek szereti.A végén turmixoljuk.
Paradicsomos káposztafőzelék:Ez is olyan főzelék,amit nem mindenki mer még adni a kicsinek a paradicsom miatt.Érdemes előtte kicsi paradicsomot nyersen megkóstoltatni vele és,ha nincs probléma,akkor jöhet a paradicsompüré és a paradicsomoskáposzta is.Ezt is burgonyával főzzük össze és cukorral sóval ízesíthetjük.Turmix.
Sóskafőzelék:A megtisztított sóskaleveleket feldaraboljuk csíkokra és egy pici olajon megdinszteljük.Egy másik edényben burgonyát főzünk és ha már puha,hozzáöntjük a megdinsztelt sóskát.Anyatejjel vagy tápszerrel felengedjük .Egy csipet sót és cukrot is adunk hozzá.Turmix.
Spenótfőzelék:Ugyanúgy kezdjük,mint a sóskát.Ha már a burgonyával összefőztük,akkor sóval,borssal,zúzott fokhagymával ízesitjük és anyatejjel vagy tápszerrel öntjük fel.DE vigyázva,hogy ne legyen nagyon híg a főzelék.Turmix.
Rakott padlizsán:A padlizsánszeleteket kicsit megsózzuk,megborsozzuk és megsütjük.Darált húsból készítünk egy pörkölt alapot.Főzünk egy adag párolt rízst.A padlizsánszeletekkel kezdjük a tepsiben a rétegezést,azután egy adag rízs,arra pedig a husi.Addig ismételjük,amíg van alapanyag.A tetejére is padlizsán kerül.Aki már bevezette a tejtermékeket,az tehet a tetejére tejfölt is.
Rakott zöldbab:Ugyanúgy készül,mint a padlizsán csak a zöldbabot nem megsütjük,hanem megfőzzük előtte.
Most már a baromfihúsokon kívűl sertést is lehet adni a picúrkáknak.11.hónaptól marha húst is és egy éves kortól már a halakat is megízlelhetik.