Nem sok mindennel,de ismét bővült a bevezethető ételek köre.
Főzelékek:
Brokkoli vagy karfiol főzelék:
Még mindig nem lehet lisztes rántással sűríteni a főzeléket,ezért burgonyával főzzük a rózsákra szedett brokkolit vagy karfiolt.Kevés főzőlével megszokás szerit és egy csipet sóval ízesíthetjük.Ha puhára főttek,akkor összeturmixoljuk ügyelve arra,hogy ne legyen túl híg.
A brokkolit és a karfiolt rakottan is elkészíthejük,ahogy a múlt hónapban a cukkininél írtam.
Karalábéfőzelék:
A karalábét és a burgonyát egyforma darabokra vágjuk és egy csipet só és cukor is kerülhet bele .Egyszerre főzzük és egy kicsi anyatejjel vagy tápszerrel dúsíthatjuk.Ha megpuhult turmixolás következik.Bár a fogak számától függően egy kicsit darabosabbra is hagyhatjuk már.
Kelkáposzta főzelék:
Már leírtam a múlt hónapban,de igazi biztonsággal mostantól kaphatják a csöppségek.
Zöldborsó főzelék és finom főzelék:
Már nem fontos a szűrőszitán átnyomkodás.Elég a turmixolás.Az elkészítés pedig a múlt hónapnál le van írva.
Húsokat továbbra is csak baromfit adhatunk kiegészítve egy kis csirkemájjal,amit legfeljebb hetente egyszer kaphat csemeténk a májban raktározott méreganyagok miatt.