Répa,retek,mogyoró

Két kicsi lányom van.Róluk fogok leginkább írni és a velük kapcsolatos dolgokról.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • erus83: valaki nem tudná nekem elküldeni 1982es (már utánanéztem :) ) kiadású könyv hátsó oldalát bescanne... (2010.04.10. 17:56) Mondókák,dalok
  • pavelancsika: Mivel januártól sem indult újra a blogod így BUÉK itt utólag! Várunk vissza titeket. (2009.01.07. 11:07)
  • pavelancsika: az még 2 nap! :D (2008.11.04. 07:47) Hét eleje
  • Szkokán fiúk: Sajnálom,hogy nem sikerült megegyezni a bankban.:( Hiányozni fogtok... Szkokán fiúk (2008.11.02. 10:56)
  • Szkokán fiúk: De jó,hogy sikerült egyszerre aludniuk a lányoknak!:) Hmm,de szeretjük az avar illatát...:) Szkoká... (2008.11.02. 10:51) Hinta

Címkék

allergia (4) álom (3) alvás (14) aranyos (18) barátság (15) betegség (20) busz (3) család (7) csúszda (3) dac (4) dalok (4) dédi (5) diéta (1) ebéd (7) egészség (6) érdekesség (1) étel (3) ételek (1) evés (15) félelem (1) félelmek (6) festés (5) fogzás (1) gyerekek (11) gyógyszer (5) hit (1) internet (2) játék (19) játékok (8) játszótér (17) kapcsolat (7) képek (8) kirándulás (1) kórház (6) kutyák (2) lányok (28) megható (1) meleg (4) mese (20) mesék (5) mondókák (6) mondokák (1) mozgás (16) munka (2) nagyszülők (13) orvos (20) óvoda (13) pelenka (5) piac (1) pihi (5) pöttyek (5) rajz (2) reklám (2) rendszer (6) sapka (4) séta (17) sport (1) süti (2) szobor (6) szoptatás (3) születés (3) szuri (3) tánc (11) tanulás (1) tanulság (1) testvérek (4) tisztaság (9) újdonság (11) ünnep (13) unoka (9) vallás (1) védőnő (7) videó (12) videók (5) Címkefelhő

Linkblog

Ismételten hétvége

2008.07.21. 22:44 - N.Hajni

Címkék: játék betegség séta nagyszülők

Úgy látszik,hogy kezd szokásommá válni,hogy mindig egyben írom le a hétvégi eseményeket.De a hétvége a családé.

Pénteken délután Szilárd apukája befeküdt a kórházba,hogy beállítsák a vércukorszintjét és az étrendjét.Sokszor volt már hasnyálmirigy gyulladása és ebből kifolyólag alakult ki nála a cukorbetegség.

Szombaton délelőtt elmentünk Lilikének cipőt venni.Kapott egy sportcipőt,ami fehér és rózsaszín mintája van.Itthon vettem észre,hogy az a minta halálfej.Ha jobban megvizsgáltam volna,biztosan nem veszem meg,mert volt választék.És egy kis szoknyához való cipőt is kapott,ami majdnem úgy néz ki,mint egy balerina cipője.

Cipővásárlás után a gyógyszertárba mentünk Denti-nox gélt venni Nóri fogínyére,mert az előző napokban óránként visított fel fájdalmában éjszakánként.Az végre hatott,mert utána a szokásos rendje szerint aludt.Mindent a szájába vesz és rágcsál.Már Lilike is utánozza.Az éppen használaton kívüli rágókát ő harapdálja.

Azután Lili névnapi ajándékát vettük meg előre,mert csak 27.-én lesz.Bementünk a játékboltba és néztünk neki pótkerekes biciklit.Az ő méretében 3 db volt.Egy világoskék,egy sötétkék és egy rózsaszínű.Nekem a világoskék tetszett,de apa a rózsaszínt tartotta jónak,nehogy megszóljanak.Közben Lilike is a pinket választotta,úgyhogy nem volt mese azt kellett megvenni.

Hazafelé menetben vettük észre,hogy a kormánnyal valami nem stimmel.Nem úgy mozgott,ahogy kellett volna.Amikor összeszerelték túlhúztak egy csavart és forgott.Ráadásul még hiányzott is valami belőle,ezért ma reggel visszavitte apa kicseréltetni és hozott helyette egy kéket.

Hazafelé beugrottunk még a kórházba a papához.Nem volt látogatás,ezért a kerítésnél adtuk át neki,amit kért.Lilike befért a rácson,ezért bemászott puszit adni neki.

Ezután  egész délután pihiztünk.

Vasárnap dinnyét vettünk .Lili segített hazahozni,bár nekem inkább nehezebb dolgom volt úgy,  mert ki kellett tartanom a dinnyét,hogy ő is megfoghassa és még arra is figyelni kellett,hogy neki ne legyen nehéz.Otthon nem bírta kivárni a lehűtést,ezért egyből megkezdtük neki.Nagyon finom!!!!

Megfőztem az ebédet miközben Lili a szobájában alkotott.Először ágyat csinált a cipősdobozokból,majd később vonatot.Ismételten csodálkoztam,hogy milyen kreatív lányom van.Sajnos csak ritkán játszik így egyedül.

Délben aludtak a lányok.Amikor felébredtek,akkor mind a kettő uzsonázott és Lilivel elmentünk a papát meglátogatni.Nagyon meleg volt,próbáltunk árnyékos helyeken menni és vittünk magunkkal innivalót is.

Előszőr a kórteremben beszélgettünk egy kicsit,azután lementunk az udvarba,ahol Lili megmászta a terhes nő szobrát és eljátszotta vele az "én is pisze"játékot.

Nem sokáig maradtunk,mert tényleg nagyon meleg volt.Hazafelé meg kellett állni egy téglafalnál.Éppen kapóra jött,mert árnyékos helyen volt,ezért megitattam.

Megmászta a kisbolt előtt a kerékpártárolót és ráült,mert egy kicsit kifáradt és ki is törte egy kicsit a lábát az új cipő.

Fájdalomdíjként vettem neki útközben fagyit,de szegénykém úgy kikente magát vele,hogy a papírzsebkendő már semmit se ért.

Még szerencse,hogy nem messze volt egy kút,ahol rendbe tettem a kimázolt arcát.

Ezután már bele kellett húznunk nagyon,mert Nórikának az evésideje vészesen közelgett.

Amint hazaértünk,Nórika már éppen ébredezett és egy mosollyal várta ,hogy megtöltsem a pocakját.

Vasárnap este lefektetéskor Lilikének sikerült belekakilni a wc-be és ezt ma is megismételte.Remélem,hogy ez már így marad és nem lesz újra visszaesés.

És lefekvés előtt a nyugalompercei.Nem is tudom mikor feküdt ilyen sokáig az ölemben.

Ma is voltunk a papánál,de most a főutca felől jöttünk haza.Meg kellett állni a kéttornyú templom előtt virágokat nézegetni.

Később az egyik platánfát ölelgette és kukucskált kifelé.

Azután a bútorboltnál kellett kirakatot nézni.

Majd a pékségbe mentünk,mert egész nap a kalácsot emlegette,ezért vettem neki.Útközben megláttuk a Reakció-ban,hogy milyen jó áron vannak a kis nyári ruhák.Kapott kettőt ,az egyiket már le se akarta venni a próba után.1500ft volt a kettő és tényleg aranyosak.Ez azért jó,mert szereti a köldökét mutogatni.

Ismét sietni kellett haza apához és Nórihoz,akik már tényleg nagyon vártak.

A bejegyzés trackback címe:

https://reparetekmogyorohu.blog.hu/api/trackback/id/tr9579061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása